Loods 5 Editie Herfst Winter 2014/2015 - page 11

11
samen
SAMEN
BUITEN ETEN
met een
VUURTJE
Erwtensoep
OUD HOLLANDSCHE
voor 4 personen
2 preien in ringen
400 gr spliterwten
peper en zout
2 aardappels
geschild in blokjes
een reeds gare rookworst in
plakjes
2 schouder
karbonaadjes
met been
een handje fijngeknipte
bladselderij
een kleine knolselderij
geschild in blokjes
lekker met
roggebrood
een halve winter�
wortel in halve
rondjes
Breng 2 liter water aan de kook met de spliterwten,
aardappel, 2/3 van de selderijknol, de karbonaadjes en wat
peper en zout. Laat de soep zachtjes een uurtje koken.
Haal de gaar gekookte karbonaadjes uit de soep, snij het
vlees eraf en doe dit terug in de soep. Laat dit weer 20
min zachtjes pruttelen.
Doe er dan de wortel en de rest van de knolselderij bij, en
10 min later de prei. Roer de soep goed door en voeg dan
de plakjes rookworst en de fijn geknipte selderij blaadjes
toe. Breng de soep op smaak met eventueel een bouillon-
blokje en peper en zout.
Je kunt er ook nog een handje verse doperwten bij doen
voor de kleur, het oog wil tenslotte ook wat.
EET SMAKELIJK!
1...,2,3,4,5,6,7,8,9,10 12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,...44
Powered by FlippingBook